οργανωσεις

Published on 19 Σεπτεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Σοκ! Πέθανε ο Κώστας Μαρκόπουλος….

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Φτωχότερη είναι από σήμερα η κυνηγετική οικογένεια που θρηνεί την ξαφνική απώλεια του προέδρου της Γ Κυνηγετική Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστας Μαρκόπουλου. Ο επί 20ετία πρόεδρος της Γ ΚΟΠ άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα στις 5 το πρωί, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ζαχάρω τη ώρα που κοιμόταν. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν ενώ το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε και καρδιολογικά προβλήματα που τελικά αποδείχτηκαν μοιραία.

Την υγεία του επιβάρυνε σημαντικά και η ψυχολογική πίεση από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ομοσπονδία  με κυριότερο την άρνηση των δασικών αρχών να εγκρίνουν τους ισολογισμούς των τελευταίων χρόνων.  

Ο Κώστας Μαρκόπουλος που είχε γεννηθεί το 1959 ηγήθηκε στις ευρωεκλογές του 2009 του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών επιτυγχάνοντας το καλύτερο μέχρι τότε εκλογικό αποτέλεσμα ενώ συμμετείχε στην διοίκηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με την ιδιότητα του πρόεδρου της Γ ΚΟΠ.

markopoulos

Τα τελευταία δυο χρόνια, όπως και τα προηγούμενα, έδωσε σημαντικές μάχες για το κυνήγι αποτελώντας  ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας,  ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ Τσιρώνη, με τον οποίο ήταν συντοπίτες, και την ηγεσία της ΚΣΕ. Αναμφίβολα έχει το σημαντικότερο μερίδιο στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων τόσο για την περσινή όσο και για την φετινή Ρυθμιστική Απόφαση.

Η απώλεια του Κώστα Μαρκόπουλου αναδεικνύει με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη εκδημοκρατισμού των Κυνηγετικών Οργανώσεων δεδομένου οτι ο διάδοχος του στην προεδρία της Γ ΚΟΠ με βάση το καταστατικό της  πρέπει να είναι υποχρεωτικά μόνιμος κάτοικος Πατρών..

markopoulos

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας