θεματα

Published on 31 Μαρτίου, 2017 | by Kynoclub

0

Τα 27 του χρόνια συμπλήρωσε το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών…..

κείμενο- Ακτήμων Κυνηγός

Τα 27 του χρόνια γιόρτασε- τρόπος του λέγειν- το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών που ιδρύθηκε τον Μαρτίου  του 1990

Το  ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ (Φύση-Κυνήγι-Παράδοση) όπως είναι ο πλήρης τίτλος του συμμετείχε για πρώτη φορά στις Εθνικές εκλογές της 13ης Απριλίου 1990.
Μετά από κάποιες ήττες σε εθνικές εκλογές  η ηγεσία του έχει επιλέξει να καταβαίνει μόνο στις ευρωεκλογές όπου  το ποσοστό του φτάνει και ξεπερνά το 1% του εκλογικού σώματος. Το 1994 με επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του  τον Γιώργο Αραμπατζή έλαβε 41653 ψήφους και ποσοστό 0.73% . Το  1999 και πάλι με τον Γιώργο Αραμπατζή επι κεφαλής έλαβε 64194 ψήφους και ποσοστό 1.00 %. Το 2004 λόγω καθυστερημένης υποβολής της υποψηφιότητας του δεν κατήλθε στην εκλογική αναμέτρηση ενώ το  2009 με επικεφαλής τον  τον αείμνηστο Κόστα Μαρκόπουλο, πρόεδρο της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου , έλαβε 64.683 ψήφους και  ποσοστό 1,23%.

Στις ευρωεκλογές του 2014 όπου υπήρχε και σταυρός προτίμησης των ευρωβουλευτών το ΚΕΚ έλαβε ποσοστό 57.000 ψήφους και ποσοστό 0.99%

Το αβέβαιο μέλλον

-Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας το ΚΕΚ παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη …στασιμότητα. Ο ιδρυτής του κ Γιώργος Τσαγκανέλιας  συνεχίζει να βρίσκετε στην ηγεσία του κόμματος του οποίου η μόνη δραστηριότητα είναι η κάθοδος στις ευρωεκλογές. Χαρακτηριστικό της ….μακαριότητας του ΚΕΚ είναι το γεγονός ότι δεν έχει καταγράψει καμία απολύτως παρέμβαση του κυνηγητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Ούτε καν με μια γραπτή ανακοίνωση. Ακόμα και  πριν λίγους μήνες  όταν διεξαγόταν ο κρίσιμος  ΄΄εθνικός διάλογος΄΄  για το κυνήγι  το ΚΕΚ ήταν άφαντο. Όσο για διοργάνωση συνέδριου,  εκλογή επιτροπών, εκλογή  ηγεσίας κ.λ.π  αυτά προφανώς αφορούν κόμματα τα όποια δεν έχουν τα    …ιδιοκτησιακά χαρακτηριστικά του ΚΕΚ.

-Το μεγαλύτερο όμως  πρόβλημα παραμένει πάντα το οικονομικό το οποίο βέβαια είναι συνάρτηση της ανύπαρκτης οργανωτικής του υποδομής. Ενδεικτικό είναι ότι, όπως φαίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΚ,  η στελέχωση  του αποτελείται μόλις από τρία άτομα που είναι οι εξής:

Πρόεδρος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΑΝΕΛΙΑΣ

Γεν. Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ταμίας
ΣΠΥΡΟΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ

Όσο υπάρχει χρόνος…

Οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν το 2019. Σε δυο περίπου χρόνια! Εάν υπάρχει βούληση από την πλευρά της ηγεσίας του ΚΕΚ θα πρέπει  να υπάρξει άμεση αφύπνιση. Δεν είναι δυνατόν όπως γίνεται μέχρι τώρα να καλούνται οι κυνηγοί λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση να υποστηρίξουν, απο φιλότιμο και μόνο, μια προσπάθεια  εκ των προτέρων καταδικασμένη.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και πολύ περισσότερο όταν δηλώνει ότι εκπροσωπεί τους Έλληνες κυνηγούς χωρίς προηγουμένως να τους έχει ρωτήσει….

δείτε Στο 1% το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΕΚ!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας