οργανωσεις

Published on 30 Δεκεμβρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Κυνηγετικές Οργανώσεις: Ευτυχισμένο το 1969!

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Τα λογότυπα των Κυνηγητικών Οργανώσεων αναγράφουν με υπερηφάνεια το έτος ίδρυσής τους. Το 1969! Είναι η χρονιά που εν μέσω της …εθνοσωτήριου ΄΄επανάστασης΄΄ ιδρύθηκαν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις με την μορφή που τις ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Τι και αν πέρασε μισός αιώνας; Τίποτε δεν άλλαξε και τα χουντικά καταστατικά παραμένουν προσωπικά  οχυρά και ασπίδες για τους αιώνιους κυνηγοσυνδικαλιστές. Για τους κυνηγοσυνδικαλιστές  των Ομοσπονδιών και της ΚΣΕ που ουσιαστικά αυτοδιορίζονται και αυτοελέγχονται ενώ ταυτόχρονα επιβάλουν ακόμα και τους διαδόχους τους όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και των βιολογικών ορίων… Χαρακτηριστική περίπτωση ΄΄δαχτυλιδιού΄΄ είναι ο κ Νίκος Σταθόπουλος (μόνιμος πρόεδρος της Δ ΚΟΣΕ) που εδώ και χρόνια έχει οριστεί ως ….επόμενος πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος από τον νυν και επί 20ετιας πρόεδρο κ Νίκο Παπαδόδημα.

Σατανικά και …χουντικά μεθοδευμένα.

-Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα καταστατικά των κυνηγετικών οργανώσεων χαρακτηρίζονται ως χουντικά. Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν ο πρόεδρος της ΚΣΕ εκλέγεται με 25 ψήφους επί συνόλου 172.000 κυνηγών και οι πρόεδροι των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών που είναι ταυτόχρονα και δικαιωματικά μέλη της διοίκησης της ΚΣΕ με 5 έως 50 ψήφους! Και αυτό όταν οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων οργανώσεων, των Κυνηγετικών Συλλόγων, εκλέγονται με 500 ή 1500 ψήφους. Σε όλα αυτά αν συνυπολογίσουμε και άλλες παραμέτρους όπως σύστημα εκλογής μέσω εκλεκτόρων, υποχρεωτική μόνιμη κατοικία του πρόεδρου στην έδρα της Ομοσπονδίας, η της ΚΣΕ, ή κατοχή πτυχίου κ.λ.π καταλαβαίνουμε ότι όλα είναι σατανικά και …χουντικά μεθοδευμένα.

Για τους νεότερους να υπενθυμίσουμε ότι πρώτος πρόεδρος της ΚΣΕ, όταν ιδρύθηκε το 1969, ήταν ένας …στρατηγός (φυσικά)  του οποίου το όνομά του μου διαφεύγει ενώ για 20 περίπου χρόνια πρόεδρος ήταν  ο αείμνηστος  Σπύρος Παπασπύρου. Μέχρι σήμερα και επί 50 σχεδόν χρόνια μόλις τρεις εκλεγμένοι πρόεδροι πέρασαν από την ΚΣΕ και όταν στο ίδιο χρονι9κό διάστημα πέρασαν καμια 15ρια πρωθυπουργοί!

-Δυστυχώς οι κυνηγετικές οργανώσεις ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητες και δημοκρατικές. Πάντα αποτελούσαν (οι διοικήσεις τους) ένα καλό συνεργάτη της κεντρικής εξουσίας, των κομματικών μηχανισμών, ακόμα και της Αμερικάνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Της περιβόητης CIA!  

Τα παραδείγματα χειραγώγησης και εκμετάλλευσης των κυνηγών και των οργανώσεων τους πολλά. Τα ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν πάμπολλα. Τα χουντικά καταστατικά και ή ….ιδιοκτησιακή νοοτροπία που τα διέπει επέτρεπαν και συνεχίζουν να επιτρέπουν κάθε είδους εκμετάλλευση, οικονομική, πολιτική ή  αυτοδιοικητική.  Χαρακτηριστική περίπτωση  αποτελεί η Ζ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας όπου ο Βαγγέλης Μπαλατσός παραμένει συνεχώς στην διοίκηση της και στην προεδρία για περίπου 40 χρόνια! δυστυχώς καμία βούληση από πλευράς πολιτείας και Υπουργών, Γεωργίας παλαιότερα και Περιβάλλοντος σήμερα, για εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό των Κυνηγετικών οργανώσεων και της κυνηγετικής δραστηριότης γενικότερα. Ευτυχισμένο λοιπόν το 1969 που εδώ και χρόνια ξεπέρασε τον μισό αιώνα!

ΔΕΙΤΕ: Οι μάσκες έπεσαν! Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία στηρίζει ανοικτά την Νέα Δημοκρατία…

ΔΕΙΤΕ: Ζητείται ….τίμιος ταμίας! Να γιατί είναι χουντικά τα κυνηγετικά καταστατικά στο πνεύμα και στην πράξη…

ΔΕΙΤΕ: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Επανεκλογή των … Αθανάτων!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας