οργανωσεις

Published on 6 Νοεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Γιώργος Αραμπατζής: Μια από τα ίδια ή φυγή προς τα εμπρός για την Κυνηγετική Συνομοσπονδία;

κείμενο: Νίκος Φωτακόπουλος

Ελπιδοφόρα μπορεί να χαρακτηριστεί,  από τους αισιόδοξους, η εκλογή και πιο σωστά η επιλογή του Γιώργου Αραμπατζή στην θέση του προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Αντίθετα οι ..σκεπτικιστές  χαρακτηρίζουν ως προσχηματικές με προκαθορισμένο αποτέλεσμα τις έκτακτες εκλογές για την διοίκηση της ΚΣΕ….

Ο νέος πρόεδρος που είναι έμπειρος …πολυθεσίτης  συνδικαλιστής με θητεία τριών δεκαετιών στον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά, στην Δ ΚΟΣΕ και στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος  αναλαμβάνει σε μια καλή συγκυρία την ηγεσία των 170.000 εναπομεινάντων κυνηγών, από τους διπλάσιους που ήταν πριν από 30 χρόνια!

Τα τυπικά προσόντα…

Ο Γιώργος Αραμπατζής σπούδασε  αρχιτέκτων μηχανικός στην Γαλλία και δραστηριοποιείται επαγγελματικά (φυσικά) στην  Ελλάδα. Το πτυχίο του αρχιτέκτονα του επέτρεψε να είναι υποψήφιος για την θέση του πρόεδρου όπως επιβάλει το απαρχαιωμένο καταστατικό της ΚΣΕ. Αυτή ήταν και η αιτία που δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα από τους γνωστούς και αιώνιους κυνηγοσυνδικαλιστές της Δ ΚΟΣΕ  αφού προφανώς δεν είχαν πτυχίο ανώτατης σχολής. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας πέρα από …πτυχιούχος, είναι υποχρεωτικό να είναι και μόνιμος κάτοικος Αθηνών ή έστω Πειραιά όπως συμβαίνει με τον δημοφιλή Γιώργο Αραμπατζή…

Μπροστάρης με το ΚΕΚ

-Όμως ο νέος προεδρος  πέρα από τις κυνηγετικές οργανώσεις έχει μακρά θητεία και στο Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών αφού από την ίδρυση του θεωρείται, και  είναι, ο Νο 2 μετά τον πρόεδρο (και ιδιοκτήτη) .κ Γιώργο Τσαγκανέλια. Είναι ο μοναδικός από τους ΄΄αιώνιους΄΄ της ΚΣΕ και της Δ ΚΟΣΕ που υποστήριξε και αγωνίστηκε για το ΚΕΚ κοσμώντας με την υποψηφιότητά του τα ευρωψηφοδέλτια του στα οποία ήταν πάντα επικεφαλής από την ίδρυση του, το μακρινό  1993. Ποτέ δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από το συμφέρον του ΚΕΚ και ευχαρίστως παραχωρούσε τα πρωτεία για το συμφέρον το κόμματος. Όλοι θυμούνται τις ευρωεκλογές του 2009 όταν επικεφαλής τέθηκε ο Κώστας Μαρκόπουλος ή αυτές του 2014 όταν έγινε γνωστός ο κ Παντελάκης μετέπειτα πρόεδρος του ΚΣ. Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Αραμπατζής πάντα έδινε χώρο και πρωτοκαθεδρία  σε κάθε φιλόδοξο νεοεισερχόμενο. Ποτέ όμως δεν ήρθε σε αντιπαράθεση με το κυνηγετικό κατεστημένο και τους πολέμιους που κατείχαν ηγετικές θέσεις στον κυνηγετικό συνδικαλισμό για να υπερασπιστεί το ΚΕΚ…

-Όμως ο Γιώργος Αραμπατζής είναι και  μια χαρισματική προσωπικότητα με πολυσχιδή ενδιαφέροντα. Η προσωπική του συλλογή από καλλιτεχνικές κυνηγετικές δημιουργίες και  το προσωπικό του αρχείο είναι ενδεικτικά του των ανησυχιών και της προσωπικότητάς του.

Τι περιμένουμε…

-Περιμένουμε πολλά από τον νέο πρόεδρο και πρώτα από όλα να βάλει τέλος στον διχασμό των κυνηγών που εν πολλοίς οφείλεται στην αυταρχική τακτική του προκάτοχου του. Οι ανεξάρτητοι Σύλλογοι έχουν ιδρυθεί πλέον σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας και σίγουρα υπάρχουν αίτιες για την φυγή χιλιάδων κυνηγών και …αδειών.

-Ο εκδημοκρατισμός  και εκσυγχρονισμός των καταστατικών των κυνηγετικών οργανώσεων είναι επιβεβλημένος για πολλούς λόγους που έχουν αναφερθεί πολλές φορές και από πολλές πλευρές. Όμως ο ίδιος παρουσιάζεται ως υπέρμαχος του υπάρχοντος αθηνοκεντρικού κυνηγετικού κατεστημένου και των χουντικών καταστατικών που τον συντηρούν. Ίσως η αυταρχική προσωπικότητα Παπαδόδημα να μην του άφηνε (;) περιθώρια διαφοροποίησης . Λέμε ίσως…

-Περιμένουμε από τον νέο πρόεδρο   ως ηγέτη της ΚΣΕ να προασπίσει και να προβάλει στην κοινωνία τις κυνηγετικές αξίες,  την κυνηγετική πολιτιστική κληρονομιά και να προσπαθήσει να αντιστρέψει το αντικυνηγετικό κλίμα που διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια.

-Περιμένουμε από τον νέο πρόεδρο να δώσει στου Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιφέρειας ουσιαστικό ρόλο και να μην τους αντιμετωπίσει ως εκδοτήρια αδειών όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Περιμένουμε ακόμα από τον Γιώργο Αραμπατζή ισότιμη αντιμετώπιση του κυνηγετικού τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού. Ο διαχωρισμός και οι αποκλεισμοί που έχουν παγιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια κατά συγκεκριμένων μέσων που ασκούν κριτική (όπως το kynoclub.gr ) με την ανοχή και του ίδιου,  πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου.

-Περιμένουμε την καθιέρωση τακτικών συνεντεύξεων τύπου για ΌΛΑ τα κυνηγετικά μέσα ενημέρωσης από τον νέο πρόεδρο και γενικότερα μια ανοικτή ΚΣΕ σε όλους τους κυνηγούς

-Κλείνοντας θα ευχηθούμε στον παλιό φίλο και συναγωνιστή καλή δύναμη για το καλό του κυνηγίου της κυνηγετικής δραστηριότητας και του περιβάλλοντος γενικότερα.

δειτε: Γ. ΚΟΠ. Ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή των χουντικών καταστατικών των Κυνηγετικών Οργανώσεων!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας