οργανωσεις

Published on 9 Νοεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

΄΄Έφυγε΄΄ ο τ. πρόεδρος της ΚΣΕ Νίκος Παπαδόδημας

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Μετά από μακροχρόνια μάχη με την επάρατο ο Νίκος Παπαδόδημας  αναχώρησε για τα κυνηγοτόπια του ουρανού λίγες ημέρες μετά την εκλογή του διαδόχου του στην προεδρία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Για 40 περίπου χρόνια υπήρξε συνδικαλιστής του κυνηγίου. Διατέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλλιθέας, μέλος των διοικήσεων της Δ ΚΟΣΕ και για μια 30νταετία μέλος της διοίκησης της ΚΣΕ εκ των οποίων τα περισσότερα στο αξίωμα του προέδρου. Έδωσε πολλές μάχες για την υπεράσπιση της κυνηγετικής δραστηριότητας  χωρίς να διστάζει να συγκρουστεί με τους πολιτικούς προϊσταμένους των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος όταν περιήλθε σε αυτό η ευθύνη για την θήρα.

Ποιός ήταν…

Σπούδασε οικονομικά στην Γαλλία και υπήρξε ανώτερος δημόσιος υπάλληλος-διευθυντής  στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα τελευταία χρόνια κατείχε την θέση του αντιπροέδρου της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Κυνηγετικών Οργανώσεων( Face). Ευφυής, μαχητικός και εξαιρετικός ρήτορας προσέφερε πάρα πολλά στην κυνηγετική δραστηριότητα αν και ως χαρακτήρας ήταν συγκεντρωτικός και ενίοτε  αλαζονικός απέναντι στις διαφορετικές γνώμες. Ήταν αντίθετος με τον εκσυγχρονισμό των καταστατικών των κυνηγετικών οργανώσεων και εκφραστής της αθηνοκεντρικής εξουσίας της ΚΣΕ & Δ ΚΟΣΕ) ενώ υπήρξε αντίθετος με την δημιουργία και την ύπαρξη του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών. Επί των ημερών του η ΚΣΕ διέσωσε πολλά όμως  οι κυνηγοί μειώθηκαν στους μισούς ενώ παντού ιδρύθηκαν και συνεχίζουν να ιδρύονται ανεξάρτητοι κυνηγετικοί σύλλογοι που έχουν προσελκύσει χιλιάδες μέλη.

Η μεγαλύτερη όμως κατάκτηση της κυνηγετικής οικογένειας, επί των ημερών του, είναι αναμφίβολα η ίδρυση και η κοινωνική αποδοχή της θηροφυλακής των κυνηγών. Παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις  ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ανιδιοτελή προσφορά και αφοσίωση του Νίκου Παπαδόδημα στην κυνηγετική υπόθεση.

-Καλό ταξίδι πρόεδρε και καλά κυνήγια στα κυνηγοτόπια του ουρανού…

δειτε: Έτος 1998. Ο πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Νίκος Παπαδόδημας απαντά σε 30 ερωτήσεις της εφημερίδας ”ΤΑ ΝΕΑ”…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας