οργανωσεις

Published on 14 Μαΐου, 2019 | by Kynoclub

0

Αρχαιρεσίες Δ ΚΟΣΕ! Διαδέχτηκαν τους …εαυτούς τους!

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Η κάλπη ανέδειξε τα ίδια πρόσωπα που διαδέχτηκαν τους …εαυτούς τους όπως ακριβώς,  γίνεται εδώ και 20-30 χρόνια. Εξαίρεση αποτέλεσε η αποχώρηση του κ Βαγγέλη Δράκου από την Θήβα που δεν ξαναέβαλε υποψηφιότητα και αντικαταστάθηκε από τον κ Γεώργιο Λάσκαρη αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η  Γενική Συνέλευση της Δ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πλατειάς Συντάγματος την Κυριακή 12 Μαΐου.  Αν και η Συνέλευση προέβλεπε και εκλογές η συμμετοχή μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα μικρή μια και απουσίαζαν τα διοικητικά συμβούλια 14 Κυνηγετικών Συλλόγων από τους συνολικά 67 που περιλαμβάνονται στην ΄΄δύναμη΄΄ της μεγαλύτερης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Έστω και αν οι δυο από τους 14 απόντες Συλλόγους χαρακτηρίστηκαν ως ανενεργοί η απουσία μπορεί χαρακτηριστεί ως ενδεικτική της αδιαφορίας των διοικητικών τους συμβουλίων.

Λειψανδρία ή εξοστράκιση;

Όπως θα δείτε και στο  επισυναπτόμενο ψηφοδέλτιο είναι εμφανής η …λειψανδρία και το έλλειμμα υποψηφίων. Ουδείς τολμά να θέσει υποψηφιότητα γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα οδηγηθεί σε σίγουρο εκλογικό …βατερλώ.  Άλλωστε είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι οι νεοεισερχόμενοι πρέπει να έχουν την έγκριση των παλαιότερων αλλιώς δεν βρίσκουν ούτε την ψήφο τους. Τα παραδείγματα πολλά αλλά αρκεί ως επιβεβαίωση το γεγονός πώς υπήρχαν μόνο 8 υποψήφιοι για 7 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο μια οργάνωσης 50.000 μελών! Εντυπωσιακό πραγματικά και αναμφίβολα δεν υπάρχει ανάλογο παράδειγμα στον ελληνικό συνδικαλιστικό χώρο.. Ένα ακόμα συμπέρασμα είναι το πόσο αθηνοκεντρικό είναι το διοικητικό συμβούλιο της Δ ΚΟΣΕ (όπως και της ΚΣΕ). Ανύπαρκτη ουσιαστικά η εκπροσώπηση των επαρχιακών συλλόγων οι οποίοι δέχονται όμως την μεγάλη κυνηγετική πίεση των κυνηγών της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα.

Ένα ακόμα παράδοξο των εκλογών της Δ ΚΟΣΕ αλλά και κάθε Ομοσπονδίας είναι η …οριζόντια δύναμη των εκλεκτόρων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μια ψήφο-εκλέκτορα διαθέτει ο Κυνηγετικός Σύλλογος της Κέας που έχει 71 μέλη, μια ψήφο-εκλέκτορα διαθέτει  και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τάδε με(χρι) 2000 μέλη. Και αν ο …μικρούλης Κυνηγετικός Σύλλογος της Κέας είναι ένας δραστήριος Σύλλογος ο κάθε ένας μπορεί να σκεφτεί πόσοι …σφραγιδοσύλλογοι (χωρίς έργο) καθορίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών της Δ ΚΟΣΕ και της κάθε Ομοσπονδίας. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε και κυρίως για να μάθουν οι αμύητοι πως στις αρχαιρεσίες των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι εκλέκτορες των Συλλόγων. Ένας εκλέκτορας για κάθε Σύλλογο μέχρι  2.000 μέλη. Είτε έχει 70 είτε έχει 2.000!

Και πολυθεσίτες!

Σε αυτή την ανάρτηση θα περιοριστούμε στις αρχαιρεσίες και την ετυμηγορία της κάλπης. Σε επόμενες αναρτήσεις θα ασχοληθούμε με τα θέματα που συζητήθηκαν και τα οικονομικά. Μέχρι τότε να σημειώσουμε μόνο οτι κάνει άσχημη εντύπωση η πολυθεσία των κυνηγοσυνδικαλιστών της Δ ΚΟΣΕ. Όσο άξιοι και να είναι θα διαφωνήσουμε. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να κατέχει ταυτόχρονα (επί δεκαετίες) δυο, τρεις ή και περισσότερες …καρέκλες σε Κυνηγετικό, Σύλλογο, Ομοσπονδία, ΚΣΕ, ΟΚΑΔΕ, Δήμο, Φορείς Διαχείρισης κ.λ.π.

-Καταντάει εμμονική η καρεκλολαγνεία  ενώ δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά: Για το καθημερινό μεροκάματο που τρέχουμε όλοι μας πότε προλαβαίνουν να (αν) πάνε;

δείτε: Κυνηγετική Συνομοσπονδία: Απαξίωση ή εξοστράκιση; λειψανδρία ή επάρκεια των ιδίων προσώπων;


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας