οργανωσεις

Published on 25 Ιουνίου, 2019 | by Kynoclub

0

Θεαματική κατάρρευση κυνηγετικών αδειών (και) στην Πελοπόννησο!

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Το 25% του πληθυσμού των κυνηγών της Πελοποννήσου χάθηκε τα εννέα τελευταία χρόνια. Οι κυνηγοί μειώθηκαν από 40.000 σε 30.000 και η συρρίκνωση συνεχίζεται. Αυτή η θεαματική μείωση καταγράφεται στα στατιστικά στοιχεία της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και αφορά τους κυνηγούς που εκδίδουν άδεια μέσω των 45 ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ Κυνηγετικών Συλλόγων μελών της . Όπως είναι φυσικό αυτή η απώλεια δημιουργεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα τα οποία γίνονται ακόμα πιο έντονα μετά την περσινή, και επιπόλαια όπως αποδείχτηκε, απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να μην επιβληθεί πρόσθετη έκτακτη εισφορά ανά κυνηγό. Έτσι φέτος υπάρχει μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί (φυσικά) με την επιβολή αυξημένης εισφοράς που  θα αναπληρώσει τόσο την νέα αναμενόμενη μείωση αδειών όσο και την περσινή γκάφα… 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 2-3.000 κυνηγοί της Πελοποννησουνεκδίδουν την άδεια τους μέσω ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων (Αμαλιάδα, Ζάκυνθος κ.λ.π) γεγονός που δίνει στο πρόβλημα χαρακτηριστικά  ανταγωνισμού ΄΄ελεύθερης αγοράς΄΄.  

– Βέβαια το δημογραφικό πρόβλημα του κυνηγίου δεν είναι μόνο της Πελοποννήσου αλλά πανελλαδικό και μεγάλος πονοκέφαλος για τους ισόβιους ηγέτες της ΚΣΕ που παρέλαβαν 350.000 κυνηγούς και κατάφεραν να τους μειώσουν στο μισό (!).  Παραμένει όμως σταθερή και η πολυδάπανη λειτουργία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας… Μέχρι σήμερα την μείωση των κυνηγών ισοσκέλιζαν οι επιβαλλόμενες αλλεπάλληλες έκτακτες εισφορές τόσο σε επίπεδο Συλλόγων όσο και σε επίπεδο Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδίας.  Όμως τώρα τα …υποζύγια δεν αντέχουν άλλο. Γονάτησαν!

ΔΕΙΤΕ: Αδειάζει το ταμείο της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας