οργανωσεις

Published on 8 Ιουλίου, 2021 | by kynoclub

0

Κ.Σ. Κερκύρας: Γιατί η ΚΣΕ δεν πιέζει για ίση μεταχείριση του κυνηγίου σε ενδεχόμενο λοκντάουν;

Με ανάρτηση του, γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο, ο κ Γιώργος Μαυρόπουλος εκπροσωπώντας το διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κερκύρας εκφράζει τον προβληματισμό και την λύπη του  για την στάση της ηγεσίας της ΚΣΕ στις ΄΄διαπραγματεύσεις΄΄για την νέα ΄΄ρυθμιστική΄΄. Ο κ Μαυρόπουλος αναρωτιέται αν τελικά θα κυνηγήσουμε και για ποιον λόγο η ΚΣΕ δεν ζητά, σε περίπτωση λοκντάουν, ίση μεταχείριση του κυνηγίου σε σχέση με άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Ν.Φ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κέρκυρα 7-7-2021

A N A K O I N Ω Σ Η

Προς 1. Τους κυνηγούς – μέλη μας

Συνάδελφοι κυνηγοί,

Με μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία, παρακολουθούμε (και συμμετέχουμε) στις διεργασίες και συζητήσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων για την νέα Ρυθμιστική. Με λύπη μου, αλλά πάντα καλοπροαίρετα οφείλω να διαφωνήσω (για μία ακόμη φορά) με τις προτεραιότητες και την ατζέντα που συνέταξαν οι εκπρόσωποί μας στις συζητήσεις τους με Υπηρεσιακούς παράγοντες και τον κ. Υπουργό,

Κάτω από άλλες συνθήκες, παλιότερα, η υπογραφή της Ρυθμιστικής θα ήταν αρκετή αφού θα μας διασφάλιζε την κυνηγετική μας δραστηριότητα. Η περυσινή δυσάρεστη εμπειρία όμως μας διδάσκει (;) πως ακόμη και οι υποσχέσεις που δόθηκαν δεν τηρήθηκαν από την Κυβέρνηση, πόσο μάλλον φέτος που ούτε καν δόθηκαν αυτές. Ασφαλώς πολύ σημαντικό το οικονομικό πρόβλημα, το τρυγόνι, ο Φλεβάρης, κλπ. Όμως το κυρίαρχο ερώτημα είναι: Θα κυνηγήσουμε;;;

Ζήτησα εδώ και μήνες να ξεκαθαρίσουμε με το Υφ. Πολιτικής Προστασίας την ίση μεταχείριση του κυνηγίου σε ενδεχόμενο λοκντάουν με τις άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά και τυχόν περιορισμούς στις μετακινήσεις, ή αν τελικά η περυσινή εμπειρία μας έκανε σοφότερους σε ότι αφορά την υπαιτιότητα του κυνηγίου στην μετάδοση του Κορωνοιού.

Οι συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα κινούνται σε άλλη κατεύθυνση και φοβάμαι πως η υπογραφή της νέας Ρυθμιστικής θα είναι η απαρχή για νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Είναι δεδομένο πως προσωπικά θα εκδώσω την άδεια θήρας μου, επίσης δεδομένο είναι πως θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να κυνηγήσουμε, όμως δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην σας προειδοποιήσω, ή να σας ξεγελάσω εισπράττοντας για λογαριασμό της Πολιτείας χρήματα από εσάς.

Όσο όμως η ηγεσία των Κυνηγετικών Οργανώσεων δεν πιέζει να μας ξεκαθαρίσουν οι Υπουργοί και η Κυβέρνηση το τοπίο, το ερώτημα θα παραμένει αναπάντητο για όλους μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Α. Μαυρόπουλος


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας