οργανωσεις

Published on 23 Μαρτίου, 2022 | by kynoclub

0

Γιατί οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι αρνούνται την διαφάνεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών;

Μπορεί πλέον σχεδόν όλες οι συναλλαγές των Ελλήνων πολίτων να γίνονται με τραπεζική κάρτα- ειδικότερα αυτές που αφορούν την συναλλαγή με το δημόσιο – όμως υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα αντιστέκονται.

Γράφει ο Κυνικός

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι ως σύγχρονα γαλατικά χωριά αρνούνται πεισματικά να προσαρμοστούν την εποχή μας και επιμένουν στα μπακαλοδεύτερα του προηγουμένου αιώνα. Φυσικά με τις ευλογίες της ΚΣΕ και των Ομοσπονδιών στις οποίες καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος το κόστος των κυνηγετικών αδειών οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι έχουν αποδεχθεί στωικά την μοίρα και τον ρόλο του εισπράκτορα και του εκδοτηρίου των κυνηγετικών αδειών. Με λογική(ας το επαναλάβουμε),  μπακαλοδεύτερου μια και δεν γίνεται καμία κίνηση εκσυγχρονισμού της διαδικασίας έκδοσης αδειών. Τι και αν προτάσσουν την ταμπέλα …υπεροχής ως ΄΄συνεργαζόμενοι΄΄ με το Υπουργείο Περιβάλλοντος; Τι και αν χρησιμοποιούνται ως μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας,  ή ως δήθεν συνεργάτες του κράτους,  η τεχνολογία και η ταλαιπωρία των κυνηγών τους αφήνει αδιάφορους.  Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εδώ ποσό εξυπηρετικό είναι για τον πολίτη να χρησιμοποίει κάρτα στις συναλλαγές του. Το γνωρίζουμε όλοι. Θα σημειώσουμε όμως πόσο εξυπηρετεί ορισμένα σαΐνια να μαζεύουν χρήμα μετρητό στα συρτάρια του Συλλόγου τους. Οι αιώνιοι της ΚΣΕ και της Δ ΚΟΣΕ γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί στο παρελθόν με αυτήν την διαδικασία. Και αν κάνουν πως δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται να το αναφέρει ο γράφων. Κάμποσες φορές τα χρήματα των κυνηγών δεν έφτασαν ποτέ στα κρατικά ταμεία. Άδειες πλερώθηκαν αλλά ποτέ δεν εκδόθηκαν. Μόνο σφραγίδες μπήκαν στα βιβλιάρια. Υπάρχουν και μερικές καταδίκες στις περιπτώσεις που  αποκαλύφθηκε το …ξαλάφρωμα. Άγνωστη στους νεότερους η περίπτωση εποχιακής γραμματέως Αθηναϊκού Συλλόγου που έφτιαχνε την προίκα της με τα χρήματα των ανυποψίαστων κυνηγών… Όπως γνωστές είναι και οι περιπέτειες των Κυνηγετικών Συλλογών Αγίας Παρασκευής (λουκέτο), Κορωπίου, Αμαρουσίου, Καλλιθέας, Κρεστένων  κ.λ.π. Διοικήσεις έχουν ξηλωθεί και διοικήσεις έχουν διοριστεί μήπως και βγάλουν άκρη. Μάλιστα ακούγεται πως την καλή εποχή της φούσκας του χρηματιστηρίου έγιναν αυτά που φαντάζεστε. Όταν έχεις ένα δυο μήνες το …μέλι στο συρτάρι δεν θέλει και πολύ να κάτσει η μύγα!

Χρόνος υπάρχει μέχρι τον Αύγουστο οπότε θα αρχίσει η νέα σαιζόν. Ένα μηχάνημα P.O.S δεν κοστίζει κάποιο  απαγορευτικό ποσό. Όμως θα βοηθήσει τα μέγιστα τόσο στην διαφάνεια όπως και τους πολίτες κυνηγούς που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν  το σημαντικό ποσό της άδειάς με μετρητά. Και μην μας πουν τα …κουρασμένα παλικάρια  πως θα επιβαρυνθεί η άδεια με ένα-δυο ευρώ γιατί θα αρχίσουμε τα γέλια… Φυσικά θα είναι και μια ασπίδα των διοικήσεων απέναντι στον κάθε κακοπροαίρετο, καλή ώρα.

Κύριε Αμυρά πάρτε θέση

Όσο και αν οι γερασμένοι ισόβιοι της  ΚΣΕ αρνούνται πεισματικά την ηλεκτρονική εποχή μας και την ηλεκτρονική άδεια εσείς κύριε Αμυρά γιατί δεν το επιβάλετε; Δεν θα έχει πολιτικό κόστος για εσάς. Το αντίθετο.

-Δείτε τα λινκ και σχηματίστε την δική σας άποψη…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας